Bestuur

Voorzitter Onno Yntema 06-55875755

Secretaris Ytzen Renema 06-10359729

Penningmeester Bennie Meijerink 06-83905363

 

Projectteam

 

 

Alie Maaike    

Projectleider Alie Maaike Nagelhout 06-21215077

 

Dagcoördinator Jelle de Lange

 

Dagcoördinator Femke Yntema

 

En onze instructeurs / begeleiders:

 

 

 

 

Doel 

Meer jeugd ontdekt het plezier van meerdere watersporten en gaat structureel bewegen op water.

 

Aanpak

De activiteiten die watersportaanbieders in ZW Friesland kunnen opstarten met hulp van Bewegen Op Water (in 2015 en 2016) zijn:

 

De sporten:

 

Watersportgymlessen op scholen, schoolwatersportdagen bij de watersportaanbieders en diploma A & B thema-zwemlessen met watersportmaterialen bij zwemscholen maken deelnemers enthousiast. Ze kunnen verschillende watersporten daarna verder, ongebonden ontdekken met drie avontuurlijke watersport en -spel belevenissen van 2 uur bij de sportaanbieder. De reeks activiteiten wordt afgesloten met watersportevenementen voor het hele gezin.

 

praatplaat subsidie besteding Friesland MB v

 

Waarom dit project?

Friese jeugd woont tussen water maar weet de weg naar watersport onvoldoende te vinden. Jeugd denkt niet vanzelf aan watersport als vrijetijdbesteding of sportkeuze. Er is met al het water in Friesland dan ook veel meer capaciteit en aanbod dan benut.

 

De beweegmotivatie en bereikbaarheid van jeugd veranderd. Jeugd wil vooral samen een diversiteit aan sporten beoeffenen die ze eerst ongebonden kunnen ontdekken. Daarnaast willen ze varriatie in aanbiedingsvormen, avontuur, spanning, spelletjes en wedstrijdelement. Door watersportaanbod hierop aan te passen en aan te sluiten bij de gymles, zwemles en schoolsportdagen zorgen we dat watersport in beeld komt en jeugd structureel wil gaan Bewegen Op Water.

 

Waarom watersport?

Watersporten kan op vele manieren; recreatief, competitief, voor kracht, conditie, pure adrenaline of echte ontspanning. Samen met andere watersporters, vrienden en familie genieten en bewegen in de natuur bied een gevoel van vrijheid. 

Watersporten is niet alleen leuk maar geeft onze jeugd oog en zorg voor de natuur. Daarnaast leren jonge watersporters goed samenwerken en omgaan met materiaal. Aandacht voor veiligheid, vooruitkijken en plannen horen ook bij watersport. Bij watersportscholen en -verenigingen heerst een sociale en respectvolle cultuur. Maar het allerbelangrijkst, watersport laat jeugd met elkaar bewegen!

 

Achtergrond van het project.

Watersporten is leuk, goed, gezond en leerzaam en bovenal watersport hoort bij Nederland. De NOC*NSF proeftuin LISSO ontwikkelde daarom van 2007 tot 2011 een methode om meer jeugd op het water te brengen. De activiteiten, programmamogelijkheden en -voorwaarden zijn vastgelegd in de Sportimpuls interventie "In drie stappen structureel aan de watersport". Met deze Sportimpuls en de bijhorende subsidie kunnen we (Stichting Bewegen Op Water) watersportaanbieders 2 jaar helpen de methode, aanpak en activiteiten voor hun organisatie op te starten. Hierbij hoort structurele samenwerking tussen watersportaanbieders, scholen, gemeente en bedrijven.

 

Kaders van elders succesvol gebleken aanpak

Bewegen Op Water is een Sportimpuls programma. Dit betekend dat we de lijn volgen van een elders succesvol gebleken aanpak. Om verenigingen te helpen bij de opstart van deze aanpak krijgen we 2 jaar VWS subsidie. De NOC*NSF proeftuin Lisso van Stichting Brabant Waterland, ontwikkelde deze succesvol gebleken aanpak om meer jeugd op het water te brengen. Zij hebben deze aanpak onder het programma sportimpuls weten te brengen onder de interventienaam "In drie stappen structureel aan de watersport". Een enthousiast team van initiatiefnemers heeft het project met bijhorende opstartsubsidie in 2014 succesvol aangevraagd bij het programma sportimpuls.

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.